Hur vi finner kunskap.

 

Vi har en bild som vägleder oss i hur vi ska finna kunskap. Du ser bilden här nedanför. Varje människa arbetar med att hålla öppna kanaler till dessa olika ställen.

 

Erfarenheten visar att vi människor lättast tar till oss kunskap från bara en eller ett par av dessa ställen. Genom att titta på bilden så blir det naturligt att även söka kunskap på andra ställen.

 

Vi är väl medvetna om att vi ständigt behöver utveckla vår kunskap och gläds över att ibland inse att vi haft fel och då få lära sig något nytt.

Hur kommunicerar vi med dessa grupper?

Det kan ske genom media. Direktkontakter är ofta det effektivaste, tillexempel har alla politiker direktlinjer till universitetens institutioner. Många använder också tresamtals metoden.  Anvisningar och Råd fungerar också bra.

Tillbaks till "Hur folk uppträder"   

Tillbaks till "Utbildning"   

Källor och medier

Ovanstående bild beskriver de källor som vår kunskap kommer ifrån.

Hur vi tillskansar oss kunskapen är en annan fråga. Oftast sker det när vi möter någon, ser något eller när vi läser något. Vägarna att ta till sig kunskap är oändligt många. Vi har kommit fram till att det är viktigt att veta och förstå varifrån kunskapen kommer. Därför tittar vi ofta på bilden.

 

 

Sajtens webbadress är www.festalius.se

Sajten är ett konstprojekt av Erik Winqvist.

Målningar av Lotta Lagercrantz. Några av Siri Iversen-Ejve och Henrik Ivarsson. Teckningar Ella Bäckman. Teckningar av gubbar Anton Bäckman.

Här kan du läsa om PROCESSEN (hur projektet utvecklas)  klicka  

Utopiportalen med andra positiva framtidsvisioner  www.braframtid.se   

 

Projektet leds av www.musikochteater.se  

Där finns Festalius ambassad och informatören Frej Ahlqvist.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now